Loading...

Zobraziť históriu

Vaša história je momentálne prázdna

Populárny grécky ostrov Santorini – čo sa oplatí vidieť?

Objavte ikonické biele dedinky na útesoch so zafírovými kupolami a farebnými ozdobnými kvetmi pokrývajúcimi budovy. Skombinujte to s priam pohľadnicovým západom slnka v meste Oia a pochopíte, prečo je to jeden z najobľúbenejších ostrovov v Grécku! Či už idete na dovolenku alebo romantickú svadobnú cestu, Santorini má čo ponúknuť.

Santorini je relatívne malý ostrov a jazda autom zo severu na juh trvá približne 45 minút. Ostrov je súčasťou Kykladských ostrovov, ktoré sa nachádzajú medzi Aténami a Krétou. Napriek svojej veľkosti je na Santorini stále veľa vecí, ktoré môžete robiť. 

Oia je bezpochyby najkrajšie mesto na Santorini. Jednou z najlepších vecí, ktoré môžete urobiť, je prechádzať sa hore a dole po mnohých bielych schodoch, cez úzke uličky a objavovať útulné taverny. Pripravte si fotoaparát, pretože za každým rohom sa nachádza fotogenický kútik. Žiarivo biele domy a modré kupoly sú pre Grécko skutočne ikonické a Oia určite nezanechá svojich návštevníkov sklamaných.
Fira (Thira) je hlavným mestom Santorini a zároveň jedným z najnavštevovanejších miest ostrova. Je tu množstvo skvelých reštaurácií a nákupná zóna. Skutočným lákadlom sú však úzke uličky a skryté kaplnky, ktoré treba preskúmať – napríklad Svätý pravoslávny kostol Saint Minas a Katedrálna bazilika sv. Jána Krstiteľa.

Imerovigli sa nachádza na najvyššom mieste na útese ostrova Santorini. Táto pokojná a malebná dedina je oveľa menej navštevovaná, ale rovnako pôsobivá ako Oia, najmä preto, že má tiež biele kriedové domy, kostoly a modré kupoly. A čo viac, má nekonečný výhľad na trblietavé more a výhľad je priamo na impozantnú skalu Skaros a sopku. Okrem toho tu nájdete mnoho útulných reštaurácií s nezabudnuteľným výhľadom na západ slnka.

Skala nazývaná Skaros je veľký skalný útvar s výhľadom na celé okolie. Počas návštevy Imerovigli trvá túra na Skaros len 15 minút. Nájdete tu aj ruiny starej benátskej pevnosti, ktorá bola kedysi považovaná za hlavné mesto Santorini. Na zadnej strane Skaros je krásny biely kostol s výhľadom na more. Ak hľadáte ten najkrajší výhľad, vystúpte na vrchol Skaros.

 

Všetky naše tipy pre dovolenku na Santorini nájdete na tomto odkaze.

 

Pre viac cestovateľských tipov a výhodných dovoleniek nezabudnite sledovať náš profil na Instagrame a Facebooku.

WE WERE BORN TO TRAVEL

https://ideatour.sk/uploads/ideatour.sk/wysiwyg-upload/source/logo-header.png