Loading...

Zobraziť históriu

Vaša história je momentálne prázdna

Toto sú najkrajšie pláže Jamajky, ktoré musíte navštíviť

Jamajka je ostrov s vlastným tepom. Od šumu vodopádov až po tanec v uliciach mesta pocítite hlbokú spätosť s históriou. Každý kút Jamajky je plný života, ale žiadna z úžasných vecí, ktoré sa tu dejú, sa nikdy nikam neunáhli. Miestni obyvatelia akoby ovládli čas. Uchvátia vás nádherné pláže a krištáľovo čisté vody, kde môžete stráviť hodiny šnorchlovaním a potápaním sa medzi koralmi a tropickými rybami. Ale rovnako veľa sa toho deje v bujných lesoch v srdci ostrova, kde sa v červenej pôde darí ovocným stromom a impozantné úbočia hôr zdobia úchvatné vodopády.

Vyťažte z Jamajky maximum skutočným prijatím jej bohatej miestnej kultúry, ktorá je o živote v jednote s prirodzeným rytmom Zeme. Kdekoľvek sa potulujete, narazíte na množstvo priateľských, hudbu milujúcich miestnych obyvateľov a pôsobivé zvuky, ktoré hrajú všetko od reggae cez dancehall až po kostolné piesne. Pochutnajte si na neuveriteľnej kuchyni a pokochajte sa nádhernými umeleckými dielami. 
Pláž Treasure Beach v St. Elizabeth je 6 km úsek na južnom pobreží ostrova. Má uvoľnenú atmosféru a málokedy je preplnený. Aj keď je pozdĺž pláže niekoľko dobrých miest na oddych, nie je tu veľa aktivít, či dokonca vodných športov. Namiesto toho sa sem vydajte, keď si chcete len ľahnúť a relaxovať s drinkom v ruke.

Seven Mile Beach v Negrile je obľúbeným a zdanlivo nekonečným piesočnatým prístavom. Jeho biele piesok a krištáľová voda vytvárajú úchvatnú panorámu, takže si na návštevu určite budete chcieť vziať fotoaparát. V Seven Mile nájdete množstvo zábavných aktivít a atrakcií a je tu tiež veľký výber barov a reštaurácií.

Pláž Doctor’s Cave Beach v Montego Bay je klasika a povinnosť pre každého, kto prvýkrát navštívi Jamajku. Nachádza sa priamo v najživšej oblasti Montego Bay a má všetko, čo chcete a potrebujete pre zábavný deň, vrátane neuveriteľného kúpania. Nachádza sa tiež len kúsok od tichšej pláže Cornwall, pre prípad, že by ste si chceli oddýchnuť od veľkých davov.

Frenchman’s Cove v Portlande je malý a odľahlý malý klenot, ktorý je tak blízko k raju, ako si ho dokážete predstaviť. Pláž sa nachádza práve tam, kde sa rieka stretáva s oceánom, čo je nádherný pohľad a môžete si vybrať, či budete plávať v slanej alebo sladkej vode. Priamo na pláži sa tiež podáva dobré jamajské jedlo.

Pláž Boston Bay v Port Antonio je jednou z najunikátnejších pláží na ostrove, kde narazíte na tie najväčšie jamajské vibrácie. Jeho charakteristickým znakom sú jamy Jerk, ktoré šíria do ovzdušia lahodné gurmánske vône, a tiež to je hotspot pre surfistov (s lekciami, ktoré si môže každý vyskúšať). 

Pláž Jamesa Bonda v Ochos Rios je skutočne slávnym miestom natáčania klasiky 007. Nachádza sa tiež len čo by kameňom dohodil od vily Golden Eye, kde Ian Fleming napísal pôvodné bondovské romány. Ale okrem toho je to krásna malá zátoka s vážne uvoľnenou atmosférou a domovom niekoľkých skutočne skvelých hudobných koncertov počas celého roka.

 

Všetky naše tipy pre dovolenku na Jamajke nájdete na tomto odkaze.

 

Pre viac cestovateľských tipov a výhodných dovoleniek nezabudnite sledovať náš profil na Instagrame a Facebooku.

WE WERE BORN TO TRAVEL

https://ideatour.sk/uploads/ideatour.sk/wysiwyg-upload/source/logo-header.png