Loading...

Zobraziť históriu

Vaša história je momentálne prázdna

Maurícius – čo nevynechať počas jeho návštevy?

Maurícius alebo Maurícijská republika je ostrovný štát ležiaci v juhozápadnej časti Indického oceánu, východne od Madagaskaru. Nájdete tu polia s trstinovým cukrom aj veľkolepý podmorský život. Ostrov je zvyčajnou voľbou pre dovolenkárov, ktorí hľadajú slnko, piesok a more. No to nie je všetko. Maurícius ponúka množstvo múzeí, turistiku v divočine i obrovské množstvo vodných športov. Tu je náš výber aktivít, ktoré určite nevynechajte počas dovolenky na Mauríciu.

1. Plávanie s delfínmi

Ak patríte k ľuďom, ktorí naozaj milujú more či oceán, potom plávanie s delfínmi či dokonca veľrybami bude pre vás to pravé. Aktivity sú tu pre všetky vekové kategórie a schopnosti, od potápania a paddle boardu až po výlety vhodné pre rodiny s deťmi na lodiach s preskleným dnom. Kapitáni miestnych lodí vás zavedú na miesta, na ktorých sa vyskytujú delfíny skákavé a točivé – tie posledné naozaj skáču a točia sa vo vzduchu.

plávanie s delfínmi neďaleko Le Morne

2. Turistika na Black River Gorges (národný park)

Ak navštívite Maurícius prvýkrát, pravdepodobne budete chcieť zostať na pláži, ale ak je vaša vysnívaná dovolenka akčná, jedným z najjednoduchších miest na preskúmanie je Národný park Black River Gorges na juhu ostrova. Túra je skvelou príležitosťou spoznať miestnu flóru a faunu, akým je národný vták, poštolka maurícijská a opice makaky. Nájdete tu dve informačné centrá, 37 km turistických chodníkov a množstvo miest na piknik. Buďte pripravení na každé počasie a uistite sa, že máte repelent proti komárom. 

makaky v národnom parku

3. Navštívte botanickú záhradu Sir Seewoosagur Ramgoolam
Tí, ktorí uprednostňujú civilizovanú prechádzku pred energickou turistikou, by sa mali vydať na sever ostrova. Botanická záhrada Sira Seewoosagura Ramgoolama, známa aj ako botanická záhrada Pamplemousses, bola založená v roku 1767 a je pomenovaná po prvom premiérovi Maurícia. Obdivovať môžete obrovské lekná, červený národný kvet Maurícia, boucle d’oreille (trochetia boutoniana), záhradu s korením a obrovské množstvo paliem na pozemku s rozlohou 81 árov.

obrovské lekná v botanickej záhrade 

4. Naučte sa niečo o histórii cukru

Polia cukrovej trstiny sú súčasťou krajiny a ostrov je známy pre svoje ľahké muscovado a rum. Ak sa chcete dozvedieť viac o histórii výroby cukru na Mauríciu, navštívte L'Aventure du Sucre na severe ostrova. Nachádza sa v bývalom cukrovare a má interaktívne výstavy a chodníky pre všetky vekové kategórie spolu s informáciami o tom, akú rolu hrá cukrová trstina v súčasnosti v zelenej energii. Na pláži Sugar Beach s príznačným názvom máte možnosť ochutnať vynikajúci popoludňajší čaj v stredu, piatok a sobotu od 15:00 do 17:00h. Čaj je podávaný s makrónkami, napolitaines (glazované maurícijské sušienky) a koláčikmi s ananásovým džemom.

poobedný čaj v Sugar Beach

5. Let helikoptérou ponad „podmorský vodopád“
Nie je to lacné a závisí to od počasia – ale vzlietnuť do neba helikoptérou je jedinečný zážitok, ako vidieť Maurícius z vtáčej perspektívy, a je to snom fotografov. Ak budete mať šťastie, budete môcť v blízkosti Le Morne zahliadnuť optickú ilúziu tzv. podmorského vodopádu. Ak aj nie, môžete si vychutnať výhľady od Trioletu na severe až po Chamarel na juhu ostrova a počas cesty si prezerať množstvo hôr, vodopádov, lesov a kúskov rôznofarebnej zeme.

"podmorský vodopád" na Mauríciu

6. Vyberte sa spoznávať miestnu gastronómiu

Ak máte radi pouličné jedlo, odporúčame navštíviť centrálny trh v Port Louis s ovocím, bylinkami a korením. Aj keď by ste sa mohli túlať sami, ak chcete získať lepší prehľad o afrických, indických, čínskych a francúzskych vplyvoch, ktoré sa spájajú pri vytváraní maurícijského jedla, ako aj o tom, kde nájsť najlepšie kari, nakladané uhorky a gato pima (chilli sústa), skúste výlet so sprievodcom. Na konci dňa si pripite na krásnu dovolenku miestnym pivom Phoenix alebo rumom Grays.

lokálny trh v Port Louis

Všetky naše tipy pre dovolenku na Mauríciu nájdete na tomto odkaze.

 

Pre viac cestovateľských tipov a výhodných dovoleniek nezabudnite sledovať náš profil na Instagrame a Facebooku.

WE WERE BORN TO TRAVEL

https://ideatour.sk/uploads/ideatour.sk/wysiwyg-upload/source/logo-header.png