Loading...

Zobraziť históriu

Vaša história je momentálne prázdna

Dovolenka na Malte? Toto nevynechajte.

Hlavné mesto Malty – Valletta – je na zozname svetového dedičstva UNESCO, a nie len tak náhodou. Môžete tu večerať v najkrajších prírodných prístavoch Stredomoria a zároveň zažiť klasickú operu v jednom z najstarších divadiel Európy.

Či už ste dobrodružný cestovateľ, nadšenec umeleckej histórie alebo plážový návštevník, batôžkár alebo plánujete týždennú luxusnú dovolenku, Valletta je destinácia ideálna pre každý druh cestovateľa – ponúka zážitky rovnako dynamické ako jej kultúra. Nočný život, baroková architektúra, záhrady Barrakka; od rušných ulíc ulice St. John až po prehliadku loďou na tradičnej dgħajsa (maltská gondola zo 16. storočia).                                             

Choďte na viktoriánsky trh Is-Suq Tal-Belt

Is-Suq Tal-Belt je viktoriánsky trh z 19. storočia naprieč ikonickou katedrálou svätého Jána, kde môžete začať svoju cestu k pochopeniu jadra kultúry Valletty. Urobte si prechádzku a preskúmajte trh s potravinami, nakupujte domorodé výrobky vyrobené miestnymi remeselníkmi. Maltský názov v preklade znamená „Mestský trh“, čo je presne zážitok, ktorý toto miesto ponúka.

Vydajte sa na prehliadku katedrály sv. Jána

Rímskokatolícka katedrála je jednou z najpozoruhodnejších pamiatok vo Vallette, ktorá je ódou na svätého Jána Krstiteľa. Baroková stavba, ktorú postavili rytieri svätého Jána, odráža vznik verzie renesančnej architektúry v 16. storočí. Urobte krok späť v čase na pešej prehliadke alebo si pozrite pouličnú show na nádvorí, ktoré tiež slúži ako miesto pre zážitok. Nezabudnite si pozrieť jedinečné podpísané majstrovské dielo od Caravaggia.


Brunch v historickom prostredí v klube Harbour
Kráľovské prostredie tejto bývalej ľadovne postavenej v 18. storočí neponúka len skvelý kulinársky zážitok a panoramatický výhľad na Grand Harbour, ale stredobodom záujmu tohto prvotriedneho podniku sú jedlá pripravené z miestnych produktov z ostrova. Francúzsky vplyv v ich stredomorskej kuchyni je nepopierateľný a dobre sa spája s prispôsobeným vínnym menu na neskoré raňajky na slnečnej terase.


 Vráťte sa späť v čase s jazdou na maltskej gondole
Synonymom zážitku z benátskej gondoly je jazda na Dgħajsa cez prístav Grand Harbour. Po brunchi môže byť najlepším spôsobom, ako si oddýchnuť a odpočinúť popoludní. Preveziete sa od pobrežia k pobrežiu a vysadia vás v Troch mestách – Vittoriosa, Senglea a Cospicua – trojici opevnených miest, kde ich nadčasovosť zachovala históriu. Na rozdiel od Benátok sú jazdy na Dgħajse menej turistická aktivita a sú skôr kultúrne, lacné a zriedka preplnené.


 Zažite ducha Valletty na prechádzke po ulici Republic Street
Každé mesto má tú jednu ulicu, cestu, ktorá stelesňuje ducha, históriu a zachytáva samotnú podstatu destinácie. Vo Vallette je to 1 km dlhá Republic Street, ktorá sa tiahne od City Gate po Fort St. Elmo. Nielenže je táto ulica hlavnou tepnou mesta, ale je tiež domovom nespočetných obchodov, reštaurácií a kaviarní, ktoré ponúkajú pohľad na maltskú kultúru.


 Oddýchnite si v záhradách Barrakka
Sláva východnej Valletty, záhrady Barrakka neďaleko Siege Bell, je miestom, kde sa ruch mesta zdanlivo zastaví a prináša pokoj nerušených panoramatických výhľadov a rozľahlé záhrady s pozoruhodnými pamiatkami.

 

 

Všetky naše tipy pre dovolenku na Malte nájdete na tomto odkaze.

 

Pre viac cestovateľských tipov a výhodných dovoleniek nezabudnite sledovať náš profil na Instagrame a Facebooku.

WE WERE BORN TO TRAVEL

https://ideatour.sk/uploads/ideatour.sk/wysiwyg-upload/source/logo-header.png