Loading...

Zobraziť históriu

Vaša história je momentálne prázdna

Láka vás Dubaj? Tu nájdete tipy na výlety

Dubaj je najľudnatejšie mesto v Spojených arabských emirátoch a hlavné mesto emirátu Dubaj, najľudnatejšieho zo siedmich emirátov krajiny. Dubaj, založený v 19. storočí ako malá rybárska dedina, sa od začiatku 20. storočia rozrástol na regionálne obchodné centrum a koncom 20. a začiatkom 21. storočia rýchlo rástol so zameraním na cestovný ruch a luxus. Je druhým najväčším medi 5-hviezdičkovými hotelmi na svete a pýši sa najvyššou budovou na svete – Burj Khalifa.

Burj Khalifa

Burj Khalifa s výškou 828 metrov je najvyššou budovou na svete a jednou z atrakcií Dubaja, ktoré musíte navštíviť. Majestátna budova sa nachádza v srdci mesta a je centrom aktivít vo dne i v noci. Už len vzhliadnuť v úžase nad veľkosťou tejto nádhernej stavby je samo o sebe nezabudnuteľné, ale rozhodne stojí za to ísť aj dovnútra. Z výšin na úrovniach 124. a 125. poschodia môžete zachytiť dokonalý výhľad na mesto alebo si dať niečo na jedenie v At The Top Sky Lounge.

The Dubai Fountain

Keď už budete pri Burj Khalifa, nevynechajte ´´hudobné číslo´´ fontán, ktoré sú pod ňou. Ide o jednu z najväčších svetových choreografických fontán, kde silné prúdy trysiek stúpajú do výšky až 150 metrov a pohybujú sa na tóny pesničiek. Zastavte sa večer, keď sa predstavenia začínajú pri západe slnka a konajú sa každých 30 minút, kým posledná pieseň nezahrá o 23:00 h. Hostia si môžu tiež posedieť a vychutnať si show v mnohých reštauráciách v nákupnom centre Dubai Mall alebo Souk Al Bahar, ktoré sú na popredných miestach v blízkosti fontán.

Palm Jumeirah
Palm Jumeirah je jedným z najväčších umelo vytvorených ostrovov na svete a triumfom ľudskej vynaliezavosti. Miestni obyvatelia aj turisti sa hrnú do jeho širokej škály špičkových hotelov – Waldorf Astoria, Fairmont, One&Only, Jumeirah Zabeel Saray a predovšetkým Atlantis, The Palm. Dostať sa sem je jednoduché vďaka jednokoľajovej dráhe, ktorá sa pripája na pevninskú električkovú sústavu.

Dubai Creek
Mesto má bohatú kultúru na objavovanie. Moderný vývoj dodal starým zariadeniam nový nádych, čoho dobrým príkladom je Dubai Creek. Toto miesto sa nachádza v srdci mesta a je pôvodným miestom, kde kmeň Bani Yas založil svoju prvú osadu. Pri Creeku je tradičná abra jazda nevyhnutnosťou. Za neuveriteľných 1 AED za lístok je to jednoducho najhodnotnejšia turistická atrakcia v meste.

The Beach

Ak by ste chceli nakupovať, obedovať, pozerať film a plávať v mori na jednom mieste, zvážte výlet na pláž naproti Jumeirah Beach Residence (JBR). S hosťujúcimi DJmi, ktorí hrajú väčšinu víkendov, kinom a množstvom módnych butikov, The Beach je vždy rušná. Vyberte si z ponuky možností stravovania, vyskúšajte vzrušujúce vodné športy v ponuke alebo si len užite oddych s vašou obľúbenou knihou.

Dubai Miracle Garden

Svet kvetín na vás čaká v Dubai Miracle Garden, najväčšej prírodnej kvetinovej záhrade na svete. Park s rozlohou 72 000 m² má pôsobivú zostavu slávnych budov a štruktúr úplne premenených na farebné kvetinové výstavy. V rôznych expozíciách sa môžete ponoriť medzi viac ako 50 miliónov kvitnúcich kvetov. Za výlet stojí aj neďaleká Dubajská motýlia záhrada.

 

 

Všetky naše tipy pre dovolenku v Dubaji nájdete na tomto odkaze.

 

Pre viac cestovateľských tipov a výhodných dovoleniek nezabudnite sledovať náš profil na Instagrame a Facebooku.

WE WERE BORN TO TRAVEL

https://ideatour.sk/uploads/ideatour.sk/wysiwyg-upload/source/logo-header.png