Loading...

Zobraziť históriu

Vaša história je momentálne prázdna

Top jedlá, ktoré musíte vyskúšať počas dovolenky na Kanárskych ostrovoch

Kanárske ostrovy sú známe pre svoje krásne pláže a krištáľovo čistú vodu. Jedinečná história a geografia ostrovov sa prejavila v kulinárstve, ktoré je rozmanité a zároveň chutné. Od papas arrugadas po bienmesabe sú jedlá na kanárskom stole veľmi zaujímavé. Uvedieme len niektoré z mnohých kanárskych jedál, preto sme si istí, že na dovolenke ich objavíte ešte omnoho viac.

Papas arrugadas

Papas arrugadas, nazývané aj len papas, znamená „zvráskavené zemiaky“ a tvoria základ kanárskej kuchyne. Jedlo sa pripravuje varením malých osolených zemiakov v šupke, kým nie sú mäkké a pokrčené. Zemiaky sa zvyčajne podávajú s pikantnou omáčkou zvanou mojo, ktorá sa podáva v dvoch variantoch: mojo rojo (červená) a mojo verde (zelená). Omáčka je vyrobená z cesnaku, olivového oleja, octu a feferónky a dodáva jedlu lahodný šmrnc.

Gofio
Gofio je tradičná kanárska múka vyrobená z pražených zŕn, ako je pšenica alebo kukurica, bohatá na základné vitamíny, vlákninu a bielkoviny. Po stáročia je základom kanárskej stravy a používa sa v rôznych jedlách, od chleba až po dezerty. Gofio sa môže jesť ako kaša alebo zmiešaná s vodou a medom na sladkú pochúťku. Používa sa aj na zahusťovanie prívarkov a polievok.

Conejo en Salmorejo
Conejo en salmorejo je výdatný králičí guláš, ktorý je na ostrovoch veľmi obľúbený. Králik sa marinuje v zmesi cesnaku, octu, papriky a iných korenín a potom sa dusí v paradajkovej omáčke. Výsledkom je chutné a jemné mäso, ktoré je ideálne konzumovať počas chladnejších večerov.
Bienmesabe
Bienmesabe je sladký dezert, ktorý je obľúbený na celých Kanárskych ostrovoch. Názov v preklade znamená „chutí mi dobre“ a určite zodpovedá svojmu názvu. Dezert je vyrábaný na ostrove Gran Canaria, väčšinou v meste Tejeda, kde je veľa mandlí. Dezert sa vyrába z mletých mandlí, cukru, vaječných žĺtkov a citrónovej kôry, ktoré sa spolu uvaria do krémovej zmesi. Zvyčajne sa podáva za studena a je osviežujúcou bodkou za každým hlavným jedlom.

Ropa Vieja
Ropa vieja, čo v preklade znamená „staré oblečenie“, je jedlo, ktoré pochádza zo španielskych kolónií v Karibiku a nemá nič spoločné so starým oblečením. Vyrába sa dusením postrúhaného hovädzieho mäsa v paradajkovej omáčke s cibuľou, paprikou a inou zeleninou. Výsledkom je pikantné jemné mäso, ktoré sa často podáva s ryžou a fazuľou.

 

 

Všetky naše tipy pre dovolenku na Kanárskych ostrovoch nájdete na tomto odkaze.

 

Pre viac cestovateľských tipov a výhodných dovoleniek nezabudnite sledovať náš profil na Instagrame a Facebooku.

WE WERE BORN TO TRAVEL

https://ideatour.sk/uploads/ideatour.sk/wysiwyg-upload/source/logo-header.png